Aruba

Aruba

zondag 20 februari 2011

Reis + aankomst

Het verhaal begint op zaterdag 19 februari 2011.

Karolien Smaers, onze stage-begeleidster melde ons dat onze vlucht al mogelijk een vertraging had opgelopen van 1uur. Onze vlucht werd dus 1uur later gestart dus om 14.10 in plaats van 13.10.. Dit was op zich nog niet zo'n groot probleem maar erg goed nieuws was dit ook niet.
We hadden afgesproken op de parking van de 'Alma' in Geel, om half 9 was eerst de afspraak maar dit werd verlegd naar 9 aangezien onze vlucht vertraging had, vanwaar we dan samen naar Schiphol reden waar ons vliegtuig op ons stond te wachten.
Toen we aankwamen op de luchthaven ging alles nog vlot totdat we te horen kregen dat er technische problemen waren met het vliegtuig en daar bovenop nog eens overboekingen waardoor we nog langer moesten wachten om in te checken.
Na een korte snack te hebben gegeten gingen we terug richting de incheck-balie waar we nog steeds geen goed nieuws te horen kregen want nu kon het zelfs zijn dat we helemaal niet meer konden vertrekken diezelfde dag.. 
Dit probleem werd echter opgelost door mensen die vrijwillig, vooral mensen die door vlogen naar Curaçao, hun plaatsen afstonden om de volgende dag een vlucht te nemen. Wij zijn hun daar dan ook dankbaar voor maar een volgende vlucht was voor ons zeker geen optie.
Ondertussen was het al na 3uur in de namiddag toen we volledig ingecheckt waren en onze bagage hadden afgeven + snel afscheid genomen van onze ouders. Hierna was ging het vlot tot vlak na de douanen, de problemen waren helemaal nog niet voorbij!

Eens aangekomen bij de douane, wat zeer vlot verliep, moest iedereen wachten om te aan boord te gaan van het vliegtuig dat reeds in orde was omdat er een probleem was met de bemanning.. 
Aangezien ze een nieuw vliegtuig hadden moeten nemen van een andere vliegmaatschappij moesten ze ook andere bemanning halen van die vliegmaatschappij waardoor dit ook nog een lange tijd duurde..
Tegen half 5 mocht eindelijk iedereen het vliegtuig in en ging het al heel wat vlotter, ook al duurde het zeer lang voor iedereen zijn juiste plaats had gevonden... 

Na een lange vlucht en al een hoog opgelopen tijdsverlies door verschillende problemen kwamen we aan in Aruba waar ikzelf zeer blij voor was! Een lekker warm weertje en eindelijk geen problemen meer, dachten we..
Het was dus duidelijk nog niet gedaan met problemen hebben want de koffer van Vanessa is niet aangekomen of iemand anders heeft de verkeerde koffer meegenomen dit was dus echt geen lachertje en we waren de problemen stilaan beu aan het worden.. 

Met een huurauto die mevrouw Smaers heeft gehuurd zijn we naar ons appartement/Studio gereden waar alles wel in orde was.. 


Nu is het ondertussen na 2uur 's morgens geworden dus wordt het hoog tijd om te gaan slapen!
Hopelijk heeft dit duidelijk gemaakt hoe onze dag is verlopen en morgen kan je een 2de verslag vinden van onze eerste échte dag op Aruba!

Bon nochi! (slaapwel in het Papiaments)

Inleiding

Allen welkom op mijn blog!


Als eerste ga ik een woordje uitleg geven over wat het doel is van deze blog en wat deze blog zal inhouden.
Ten eerste is dit in verband met mijn buitenlandse stage naar Aruba die mogelijk gemaakt is door het Leonardo da Vinci project waar onze school aan heeft deel genomen. Zelf ben zeer blij met deze kans en ik ga er dan ook het beste van maken samen met Vanessa Mondelaers, Nanouchka Brabants en onze begeleidster Karolien Smaers.
Ten tweede zal deze blog vooral gaan over wat ik hier in Aruba doe en wat uitleg over het dagelijkse leven hier op dit warme eiland (het is hier momenteel +- 25°C om jullie wat jaloers te maken).
Nu ga ik aan de slag met 'bloggen'!
Ik wens jullie veel plezier en een aangenaam verblijf op mijn Aruba-Blog!